Yıkım gerginliği: Şanlıurfa’da mevsimlik işçilerin evi yıkıldı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Tapusuz Ev Tartışması

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Asya Mahallesi’nde, tapusuz olarak yıllardır yaşayan Mehmet Aktaş ve ailesi, belediyenin aldığı yıkım kararına karşı çıktı. Polis ve zabıta eşliğinde bölgeye gelen yıkım ekipleri, sabah saatlerinde iş makineleriyle gecekonduyu yıkmak istedi. Aile, tahliye kararına direnerek yıkımı engellemeye çalıştı. Bölgedeki gerilim saatlerce sürdü.

“Kendi Elimizle Yıktık”

Mevsimlik işçilikle geçimini sağlayan Aktaş ailesi, evlerini terk etmeyi reddetti. Yıkım sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı. Mehmet Aktaş, sonunda “Yıkım ekibine yıktırmadık, kendi elimizle yıktık” dedi.

“Elektrik Var, Su Var, Tapu Yok”

Dokuz8haber’den Fatma Keber’e konuşan Mehmet Aktaş, tapu sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 1986’dan bu yana evde yaşadıklarını ve elektrik, su aboneliklerinin bulunduğunu vurguladı. “İmar affına başvurduk ama yine de çözüm olmadı,” diyen Aktaş, arazinin geçmişte cüzi fiyatlarla satıldığını ve hak sahiplerine öncelik verilmediğini öne sürdü.

“Tapusuzdu burası, bir şekilde başkalarının üzerine tapu çıkarılmış. Devlet, ‘buralar satılacak’ diye bize bildirimde bulunmadı. Hakkımız gasp edildi” dedi.

Şanlıurfahaberleri adlı haber sitesinin aktardığına göre Eyyübiye ilçesinin Asya ve Yenice Mahalleleri’nde tapusuz yapılar uzun süredir gündemde. Bölgede yaşayan birçok aile, geçmişte yapılan imar affı başvurularına rağmen kalıcı çözüm bulunamamasından şikâyetçi. Yıkım kararlarının artması, sosyal huzursuzluğu da beraberinde getiriyor.

Related Posts

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir