Özgür Özel: “Sorumlular hesap verecek, özelleştirme krizi görmezden gelinemez”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İZSU Genel Müdürü’nün gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, suçun yalnızca CHP’li belediyelerin yöneticilerine yıkılmasına karşı olduklarını belirterek, sorumluluğun sadece dağıtım şirketlerinde değil, bu şirketleri özelleştiren iktidarda da olduğunu vurguladı.

Özel, yaptığı açıklamada, “Sorumlu kimse hesap verecek. Biz yargının önünde siyaseten engel olmayacağız. Ancak suçun yalnızca CHP’li belediyelere yıkılmasına dikkat ediyoruz. Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin büyük bir sorun yarattığını görüyoruz” dedi.

“Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın”

ANKA’da yer alan habere göre Özel, Çorlu Tren Kazası, Soma, Gar Katliamı, Afyon cephanelik patlaması, Sakarya Hendek havai fişek kazası gibi olaylarda adaletin ucu AK Partililere dokunacağı için engellendiğini belirterek, “Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın. Ama adil yargılanma talebimiz var. Dağıtım şirketinin suçlu olduğunu hakimler görmüş ki tutuklamalar oradan yapılmış. Peki, dağıtım şirketi suçlu da bu dağıtımı özelleştirenler suçlu değil mi? Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası yıllarca özelleştirmenin sakıncalı olduğunu söyledi. Özelleştirme cinayettir, kamu yararı yok. Bakım ve onarım yapılmıyor, bu tür felaketlere yol açıyor” dedi.

“Özelleştirme cinayettir”

Özel, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin kamu yararına hizmet etmediğini, bu uygulamanın bakım ve onarım eksikliklerine yol açarak felaketlere neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası’nın yıllardır özelleştirmelere karşı uyardığını hatırlatarak, “Özelleştirme cinayettir. Kamu yararı gözetilmiyor. Bu uygulama çiftçiyi, yoksulu mağdur eder ve can tehlikesi yaratır” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir