CHP’li Yalçın Karatepe: Ekonomi yönetimine kalırsa ücretler açlık sınırı altında kalmaya devam edecek

Ekonomi Uzmanlarından Asgari Ücret Açıklamaları

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaların ardından gündemdeki konular arasında yer alan asgari ücret ve enflasyonla ilgili olarak uzmanlar değerlendirmelerde bulundu. Yayınlanan rapora göre, yılın ilk dört ayında emek gelirlerinde en az 176 milyar 600 milyon lira erime meydana geldi. Bu kayıplar üzerine açıklamalarda bulunan uzmanlar, ekonomik iyileşmenin önemine dikkat çekti.

‘Makro Ekonomik Veriler Enflasyonda İyileşme Gösteriyor’

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yalçın Karatepe, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılması gereken zamlara vurgu yaparak, ekonomik dengenin korunması gerektiğini belirtti. Karatepe, Bakan Işıkhan’ın enflasyonda yaşanan iyileşmenin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bu konuda atılması gereken adımları sıraladı.

‘Enflasyon Oranları Değerlendirilmeli’

İktisatçı Prof. Murat Birdal, enflasyon oranlarının yüzde 30’un üzerine çıktığı durumlarda asgari ücrette revizyon yapılması gerektiğini vurguladı. Birdal, Türkiye’nin ekonomik durumunu etkileyen faktörleri detaylı bir şekilde inceleyerek, gelecek döneme ilişkin beklentilerini paylaştı. Enflasyonun belirsizliğini artıran etmenlerin önemine vurgu yapan Birdal, sendikaların rolünü de değerlendirdi.

‘Alım Gücünün Azalmasının Nedenleri’

İktisatçı Prof. Sinan Alçın, yurttaşların alım gücünün azalmasının temel nedenlerinden birinin devletin bütçe açıklarını kapatma çabası olduğunu belirtti. Yurttaşların satın alma gücünü etkileyen enflasyon vergisine dikkat çeken Alçın, enflasyonun gerçekçi bir şekilde hesaplanmamasının ekonomik sorunlara yol açabileceğinin altını çizdi.

Related Posts

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir