Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, Yapay Zeka Tabanlı Veri Depolama Çözümü ile İşletmelerin Verimliliğini Artırıyor

Huawei tarafından geliştirilen yeni yapay zeka tabanlı veri gölü çözümü, işletmelerin büyük veri altyapılarını daha verimli kullanmalarını hedefliyor. Bu yeni çözüm, model eğitimi ve çıkarım süreçlerinde performansı artırmayı amaçlıyor.

Veri güvenliği ön planda tutulan bu yeni çözüm, OceanProtect adlı yedekleme depolama sistemi sayesinde rakiplerine göre 10 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Ayrıca fidye yazılım saldırılarını yüzde 99,99 doğruluk oranıyla tespit edebilen bu çözüm, özellikle veri güvenliğinin kritik olduğu sektörlerde güçlü bir koruma sağlıyor.

Veri Silolarının Ortadan Kalkması ve Analiz Süreçlerinin Hızlanması

Huawei’nin DME platformu, Omni-Dataverse teknolojisiyle entegre olarak farklı bölgelerdeki veri merkezleri arasındaki silo yapılarını ortadan kaldırarak analiz süreçlerini hızlandırıyor. Platform, 100 milyardan fazla dosya içerisinden saniyeler içinde veri çekebilme kapasitesiyle şirketlerin analiz süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

DataMaster aracı, Huawei’in platformunda yer alan AI Copilot özellikleriyle operasyonel süreçlerin desteklenmesine yardımcı oluyor. Akıllı soru-cevap sistemi, bakım asistanı ve denetim aracı gibi yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde kullanıcılar, bakım ve yönetim süreçlerinde daha hızlı ve etkili çözümler üretebiliyor.

Bu çözüm, sadece veri yönetimini değil aynı zamanda yapay zeka destekli iş modellerini hayata geçirme imkanı sunarken, şirketlerin üretken yapay zekadan maksimum verim elde etmelerine yardımcı oluyor.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Veri Depolama Ürün Grubu Başkanı Peter Zhou’nun açıklamalarına göre, “AI Data Lake” çözümü, veri depolama alanında sürekli yenilik getirerek, yüksek performans, kapasite ve dayanıklılık sağlıyor. Zhou, OceanStor A serisi adlı yüksek performanslı yapay zeka veri depolama çözümünün, yapay zeka geliştiricilerin verimliliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Related Posts

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

Yapay zeka Pokémon oynarken panikledi: Öyle hamleler yaptı ki Google bile şaşırdı

Düşünsenize, bir yapay zeka Pokémon oynuyor. Üstelik canlı yayında. İlk başta “her şeyi kusursuz yapar” diye düşünüyorsunuz, değil mi? Ama işler öyle gelişmiyor…

Trump’ın gurur projesinde şaibe: Amerikan malı mı değil mi?

Trump Organization’ın Trump Mobile adlı telefon markası hakkında dedikodular bitmek bilmiyor. Telefonun ABD’de üretildiğini açıklyan şirket, internet sitesinden cihazın “ABD’de üretildiğine” dair tüm ifadeleri kaldırdı.

Binlerce parçaya bölünmüştü, yıllar sonra bir araya getirildi: Bu sanat eserinde tek bir şey yazıyordu

Londra’nın Southwark bölgesinde yürütülen kazı çalışmaları, Roma dönemine ait olağanüstü bir keşfi gün yüzüne çıkardı. Bir zamanlar lüks bir evin duvarlarını süsleyen ve yıkım sırasında binlerce parçaya ayrılan bir fresk, 2.000 yıl sonra uzman eller tarafından yeniden bir araya getirildi.

Netflix’ten milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren adım!

Netflix‘ten sonra benzer içeriklerle farklı dijital platformların da hayatımıza dahil olması dijital platformlar arasındaki rekabeti kızıştırdı. Netflix kullanıcılarına yeni deneyimler sunmaya devam ediyor şirket geleneksel yayıncılıkla olan …

2030 yılına dikkat çekildi: İşte bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldıracak keşif

Bilim dünyası, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede çığır açabilecek bir gelişmeye sahne oldu. Japon araştırmacılar, tüm kan gruplarıyla uyumlu yapay kan üretmeyi başardı. Bu yenilik, sadece kan nakli alanında değil, virüs ve bakteri kaynaklı hastalıkların bulaşma riskini ortadan kaldırma potansiyeliyle de tıpta devrim yaratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir