Kalite düştü, fiyatlar arttı; kamu çalışanları yemeklerden şikâyetçi

Kamu çalışanları taşeron yemek hizmetlerine isyan ediyor: “Yemek yemesek de ücret kesiliyor”

Kamu kurumlarında taşeron firmalar aracılığıyla yürütülen yemek hizmetleriyle ilgili kalite ve maliyet sorunları kamu çalışanlarının tepkisini çekiyor. Emekçiler, yemek katkı paylarının son 5 yılda yüzde bin 200’ü aşan oranda arttığını ifade ediyor.

Yemek ücretleri bazı kurumlarda devlet katkısıyla birlikte maaşlardan kesilirken, kimi kurumlarda yemek yenmese dahi kesinti yapılıyor.

“Yemek hizmeti kamu eliyle verilmeli”

SES İzmir 2 No’lu Şube Yöneticisi Nur Ali Dede, “Hijyen sorunları, düşük kalite ve son dönemde hızla artan fiyatlar emekçileri zorluyor. Taşeronlaşma keyfiliği artırıyor. Yemek hizmeti kamu eliyle yürütülmeli, böylece daha sağlıklı ve makul fiyatlı olabilir,” dedi.

“Yüzde bin 246 artış oldu”

BirGün’ün haberine göre, Sağlık çalışanı Kubilay Yalçınkaya ise, “Bakanlık memura yemek için 179 milyonluk ödenek ayırdı ama sadece 148 milyonunu kullandı. Buna karşın Kızılay’a 60 milyon, Yeşilay’a 1 milyar 240 milyon TL aktarıldı. 2021-2025 arası yemek katkı payı yüzde 1246 arttı. İşe gelmediğimiz günlerin ve yemediğimiz yemeklerin bile ücreti kesiliyor. Taşeron hizmet alan kurumlarda kalite düşük, ücretler daha yüksek,” değerlendirmesini yaptı.

“Yemek yemesek de ücret kesiliyor”

İsmini vermek istemeyen bir çalışan ise, “Mart’ta 860, Nisan’da bin 93, Mayıs’ta 800 liraya yakın kesinti oldu. Ancak yoğunluk ya da yemeklerin kalitesizliği nedeniyle çoğu zaman yiyemiyoruz. Buna rağmen ücret alınıyor,” dedi.

Related Posts

Komşu düşünceli: Yunanistan imalat sektöründen sert fren

Yunanistan’ın imalat sektörü, Haziran 2025’te büyüme ivmesini yitirdi. S&P Global Yunanistan İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Mayıs ayındaki 53,2 seviyesinden 53,1’e gerileyerek şubat ayından bu yana görülen en düşük fabrika aktivitesi …

Spot piyasada elektrik fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 14,1 azalarak 1 milyar 784 milyon 588 bin 652 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 20.00 …

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

AYM’den emsal karar: Arabulucunun hatası yargı yolunu kapatamadı!

Anayasa Mahkemesi, arabulucunun yaptığı tarih hatası yüzünden işe iade davası reddedilen işçinin mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine hükmetti. AYM, işçiye 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir