Temmuz zammı netleşiyor: Emekli, memur ve çalışanlar için beklenen senaryo

TÜİK Verilerine Göre, 2025 Enflasyon Farkları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerine göre, 2025’in ilk dört ayının ekonomik durumu ortaya çıktı. Hükümet enflasyondaki azalışı vurgularken, vatandaşlar günlük hayatta henüz bu düşüşü hissetmediklerini belirtiyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’a göre, enflasyondaki düşüş, fiyatların düştüğü anlamına gelmiyor, aksine fiyatlar hala yükseliyor ancak daha yavaş bir tempoda artıyorlar.

TÜİK verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı %13,36’ya ulaşırken, memur ve memur emeklileri için bu oran %12,29 olarak açıklandı. Mayıs ve Haziran ayları verileriyle birlikte Temmuz ayında ödenecek farkların netleşmesi bekleniyor.

Erdursun’un Dünya Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısında belirttiğine göre, memurlar için Temmuz ayında enflasyon farkının %17-18 aralığında olması tahmin ediliyor. Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %17-18 oranında bir artış yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret tarafında durum farklı. Ocak ayında %30 oranında zam alan asgari ücrete, Temmuz ayında ek bir zam yapılmaması bekleniyor. Erdursun’a göre, eğer enflasyon farkı %17-18 aralığında olursa, hükümet asgari ücret konusunu tekrar gündeme getirmeyebilir. Bu durum diğer ücretliler için de ek zam yapılmayabileceği anlamına gelebilir.

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranları sonrasında, en düşük emekli aylığının 17.000-17.250 TL aralığında olması bekleniyor. Ancak Erdursun’a göre, yapılacak artışlar memurların, emeklilerin ve çalışanların alım gücünü yeterli derecede artırmaya yetmeyebilir.

Geçim sıkıntısının Temmuz’dan sonra daha da artabileceğine dikkat çeken Erdursun, ekonomik durumda belirgin bir değişiklik olmadıkça bu tablonun değişmeyeceğini aktarıyor.

Related Posts

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir